Keresés


Hírek
Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés időpontjai Balassagyarmaton!
 • 2024. július 05. PÉNTEK  ÉSZAKI városrész  (Vasúttól Felvidék felé) és Kóvár 
   
 • 2024. július 8. HÉTFŐ  DÉLI városrész  (Vasúttól Szügy felé) és Nyírjes

zöldhulladék gyűjtésére alkalmas közszolgáltató (VERTIKÁL / DTKH N.Kft / Zöld Hid B.I.G.G. N.Kft) által rendszeresített lebomló zsákokat max 10 db-ot és a max 6 cm átmérőjű és egy méter hosszúra darabolt  és kötegelt nyesedéket, max 1mmennyiségig, a szállítási napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Együttműködésüket köszönjük!

 
Komposztálási tudnivalók
 
Á L L Á S lehetőség!

Társaságunk Munkavállalók jelentkezését várja Gépjárművezetői illetve Rakodói munkakörbe!

Megnyitom >>>

 
NHKV tájékoztatás!
 
Rezsidíjcsökkentés!
Szavazás
Ön szelektáltan gyűjti a hulladékot?
Igen, mindent amit csak tudok
Néha szelektálok
Soha nem szelektálok

Komposztálási tudnivalók

A komposztálással csökken a környezetet terhelő hulladék mennyisége, felhasználásával kedvező hatásai miatt a kiskertekben termésnövekedés érhető el, illetve a hulladékgyűjtő edény is tehermentesül.
A házi komposztálás a kertes, családi házak tulajdonosainak biztosítja a szerves ún. zöldhulladékok (konyhai és kerti hulladék) természetes, szakszerű újrahasznosítását, vagyis komposzt formájában történő felhasználását.

Ehhez nyújthat segítséget a Városüzemeltetési Kft. a KOMPOLYT típusú házi komposztáló edények bérbeadásával, melynek bérleti díja 2023 évben 159,- Ft/hó/edény.

A KOMPOLYT edény könnyen kezelhető komposztálási technológiát biztosít, nem igényel karbantartást, vegyi hatásoknak, fagynak ellenáll. A levehető fedél megkönnyíti a szerves hulladék behelyezését, ürítése az alsó részen található zárható, leemelhető tolóajtón keresztül történik. A KOMPOLYT–ba helyezett szerves hulladék 2-3 nap alatt összetömörödik, így egész évben folyamatosan üríthető.

Néhány jó tanács!

Mit komposztálhatunk a KOMPOLYT-tal?

 • Konyhai szerves hulladékok
  nyers zöldség- és gyümölcsmaradékok, elvirágzott növények, kávézacc, kiforrázott tealevelek, fehérítetlen papírfilterek, tojáshéj
 • Háztartási hulladékok
  papír tojástartó, papír zsebkendő, könnyen foszló papír törlőkendő, virágföld
 • Kerti hulladékok
  állati trágyák, kaszálék, aprított nyesedék, fakéreg, gally, lenyírt fű, lehullott lomb (kivéve a nem komposztálhatók között felsoroltak!), szőlőtörköly
 • Megjegyzés
  A dió-, tölgy-, akác-, vadgesztenyelevél és a napraforgószár lassan (1,5-2 év alatt) bomlik le, ezért külön komposztálandó!

Mit „nem szeret” a KOMPOLYT?

 • Kerti hulladékok
  fertőzött növényi maradványok (elégetendők!), tarackos évelők gyökerei, kemény viaszos levelek (fenyő, fagyal), indás vagy futónövények szára, burgonyaszár, gyomok (elégetendők!)
 • Konyhai hulladékok
  húsmaradékok, tejtermékek, zsír, csontok, főtt konyhai hulladék, egész kenyér
 • Háztartási hulladékok
  cserép, üvegtörmelék, papír (kivéve a fentebb említetteket), műanyag hulladék (pohár, doboz, szemetes zacskó), fém konzervdoboz, kombinált üdítős és tejes doboz, vegyszeradalékos anyagok.

Hogyan komposztáljunk?

A komposztba kerülő anyagokat kezelni kell. Minden alapanyagot olyan apróra vágjunk, amekkorára csak lehetséges. Az időnkénti keverés, a nedvesentartás nagyban segíti a jó minőségű komposzt készítését.

Videó kompolyt komposztáló

Komposztálási hirlevél

 

Legyen öröme a saját komposztja előállításában!
Béreljen Ön is KOMPOLYT komposztáló edényt a Városüzemeltetési Kft.-től.

 

 

Letöltés PDF formátumban