Keresés


Hírek
Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés időpontjai Balassagyarmaton!
  • 2024. július 05. PÉNTEK  ÉSZAKI városrész  (Vasúttól Felvidék felé) és Kóvár 
     
  • 2024. július 8. HÉTFŐ  DÉLI városrész  (Vasúttól Szügy felé) és Nyírjes

zöldhulladék gyűjtésére alkalmas közszolgáltató (VERTIKÁL / DTKH N.Kft / Zöld Hid B.I.G.G. N.Kft) által rendszeresített lebomló zsákokat max 10 db-ot és a max 6 cm átmérőjű és egy méter hosszúra darabolt  és kötegelt nyesedéket, max 1mmennyiségig, a szállítási napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Együttműködésüket köszönjük!

 
Komposztálási tudnivalók
 
Á L L Á S lehetőség!

Társaságunk Munkavállalók jelentkezését várja Gépjárművezetői illetve Rakodói munkakörbe!

Megnyitom >>>

 
NHKV tájékoztatás!
 
Rezsidíjcsökkentés!
Szavazás
Ön szelektáltan gyűjti a hulladékot?
Igen, mindent amit csak tudok
Néha szelektálok
Soha nem szelektálok

Elkülönített/Szelektív hulladék gyűjtés

Az Európai Unióban a környezetvédelem az egyik legtöbbet emlegetett fogalom. A környezetünk megóvásánál a lakosság túlnyomó többsége is rendkívül fontosnak tartja és a tiszta, egészséges környezetért az anyagi áldozatok mellett arra is hajlandó, hogy aktívan részt vegyen a természeti értékek megóvásában.
Az elkülönített/szelektív hulladékgyűjtés célja a másodnyersanyagok (pl. papír, műanyag stb.) kinyerése és hasznosítása, ezáltal csökken a primer erőforrások (pl. fa, természeti erőforrások) felhasználása. A elkülönített/szelektív hulladékgyűjtés által csökken a lerakóba kerülő hulladék mennyisége is.

Az elkülönítetten/szelektíven összegyűjtött hulladékok válogatásra kerülnek, ahol tovább szortírozzák, és a bálázzák így kerül a feldolgozóba.
Az elmúlt években Önökkel együttműködve Balassagyarmaton is sokat tettünk azért, hogy megóvjuk környezetünket, megőrizzük a természet szépségeit, értékeit.

A város vezetői különösen nagy figyelmet fordítottak arra, hogy támogassák elképzeléseinket, minden környezetvédelemmel, környezetbarát beruházással kapcsolatos kezdeményezést.

Több egymást követő lépcsőben bevezettük a papírhulladék és a PET palack szelektív lakossági gyűjtését, továbbá kialakítottuk a házi komposztálás rendszerét, a házi komposztálók bérbeadásával.

 

Gyűjtési útmutató!

Tájékoztató a házhoz menő elkülönített (szelektív) hulladék szállításáról!​

Hulladékhíradó 

Letöltés PDF formátumban